recept: Nyers zöldségsaláta, Kifőzde
Nyers zöldségsaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6 kovászolni való uborka,
3 szál újhagyma,
2-3 retek,
1 kis fej karalábé,
4-5 szál zsenge sárgarépa,
2 paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olivaolaj,
só, bors, 1 ek. petrezselyem,
1 szál tárkony,
3-4 zsályalevél



A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor.
A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk.
Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, rácsorgatjuk az olajat, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük.
Ezután lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, fél óránként átkeverjük.
Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, akár sörkorcsolyának is megteszi.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Saját kotyvalékom.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.05. Utoljára frissítve: 2008.11.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 14:49:34 - 2.58)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez