Hozzávalók: |
Elkészítés: |
6 kovászolni való uborka, 3 szál újhagyma, 2-3 retek, 1 kis fej karalábé, 4-5 szál zsenge sárgarépa, 2 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olivaolaj, só, bors, 1 ek. petrezselyem, 1 szál tárkony, 3-4 zsályalevél |
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor. A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk. Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, rácsorgatjuk az olajat, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük. Ezután lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, fél óránként átkeverjük. Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, akár sörkorcsolyának is megteszi. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |